Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Voor 20:00 besteld morgen in huis

100 dagen retourrecht

Verzekerd verzonden tegen schade

Groot assortiment met lage prijzen

webshop keurmerk
Home / Poké bowl schalen

Poké bowl schalen

Poké bowl schalen en kommen voor jouw favoriete poké bowl. Een echte poké bowl gerecht presenteer je natuurlijk in een uniek schaal of kom. Waar presenteer jij jouw creatie in?


Weergave:

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl (wat je uitspreek als Pokay) is een traditioneel recept uit Hawaii wat haar weg gevonden heeft in het westen van de wereld. Bijna elk modern restaurant heeft het inmiddels op de menu kaart staan en er zijn zelfs heuse poké bowl restaurants ontstaan! Het gerecht bestaat bijna altijd uit een vissoort gecombineerd met overheerlijke verse groente en/of rijst. Naast dat dit enorm lekker is, is het natuurlijk ook nog eens super gezond en bevat het weinig calorieën. 
 

Ingrediënten Poké bowl

In Hawaii liggen de poké bowl uiteraard ook in de schappen. Echter is het daar een stuk minder uitgebreid dan hier. 1 a 2 soorten groente een paar blokjes vis en rijst thats it! Hier in Nederland maken we er wat meer een feestje van en vind je ingrediënten terug zoals: Knoflook, ui, gember, sesamolie, soja saus, sesamzaadjes, avocado 25 soorten vis en nog veel meer! Het is niet alleen bedoeld voor de lunch maar steeds meer mensen eten het ook als hoofdgerecht.
 

Schalen poké bowl

Je hebt de ingrediënten klaar liggen maar nu zoek je nog een leuke presentatie voor de poké bowl. Wanneer je een 1 persoon poké bowl maakt is het verstandig de schaal nu te groot te nemen, wij adviseren een schaal tussen de 15 en 21 centimeter. Wanneer je een gerecht voor meer dan 2 personen maakt adviseren we een centimeter of 20 tot 25. Let er ook op dat de schaal niet te plat is, maar dat deze minimaal 5 centimeter diep is zodat niet al je ingrediënten uit de kom vallen. Tot slot, kies voor een originele schaal of kom met wat gekleurde tinten. Wit is saai ;) Wat betreft het materiaal van de poké bowl kunnen we het beste Porselein aanraden als je een sterke schaal of kom wilt hebben. Deze kan prima in de vaatwasser en ook in de oven tot 150 graden. Aardewerk is ook erg mooi maar wel een stukje kwetsbaarder. Mocht je een mooi poké bowl recept gemaakt hebben in één van onze kommen. Dan ontvangen we graag een foto van het resultaat voor onze social media!

 


© 2024 Borden&Zo - Horeca servies All rights reserved

Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW